Waterbesparen.Voordeligproduct.nl

4 Handige tips om water te besparen

Op 22 maart is het Wereldwaterdag. Deze dag is in het leven geroepen door de VN en staat onder andere in het teken van voorbereid zijn op waterrampen, delen van kennis op regionaal niveau en het vergroten van het publieke bewustzijn over de diverse elementen van rampen die met water te maken hebben (bron). Maar hoe kun jij bijdragen aan een wereld waarin we minder water verspillen, zo water besparen en dus duurzamer met het water omgaan? In deze blog geven we je een aantal handige tips om zo bewuster met water, milieu én je portemonnee om te gaan!

 1. Draai de kraan dicht
  Uit onderzoek is gebleken dat bij het laten lopen van de kraan tijdens twee minuten tandenpoetsen, maar liefst 30 liter water verloren gaat. Reken dit uit op jaarbasis en je zult schrikken van het aantal verloren liters. Door de kraan tijdens het poetsen dicht te draaien bespaar je dus heel veel water – namelijk zo’n krappe 21.000 liter!

 2. Een heldere boodschap
  Een groot deel van het watergebruik vind plaats in het toilet. Nieuwe toiletten zijn tegenwoordig voorzien voor een knop voor zowel de kleine als de grote ‘boodschap’. Heb je nog niet zo’n handig toilet, dan kun je een gevulde en verzwaarde frisdrankfles in het waterreservoir te leggen. Doordat het waterpunt hierdoor automatisch hoger ligt, wordt het reservoir minder gevuld en wordt er bij doortrekken minder water gebruikt. Let hierbij natuurlijk wel goed op of de fles niet de mechanische delen zullen blokkeren!

 3. Help de natuur een handje
  In de zomer hebben onze vrolijke plantjes water nodig om goed te kunnen groeien en te stralen in de tuin. Door te investeren in een waterton kun je je plantjes in drogere periodes van fris regenwater voorzien. Zo kun je de waterslang in de schuur laten liggen en bespaar je al snel vele liters. Geef je de plantjes toch liever water met een waterslang? Met deze handige ProPlus waterslang kun je water besparen door op een lagere stand water te sproeien.

 4. Check op lekkages
  Controleer eens of de watermeter stil is blijven staan na bijvoorbeeld een vakantie. Is dit niet het geval, dan kan er een lekkage in je woning aanwezig zijn. Door eens in de zoveel tijd na te gaan of er lekkages zijn, kun je op tijd actie ondernemen en voorkom je dat vele liters verloren gaan.


We hebben hierboven een aantal tips om water te besparen op een rijtje gezet, maar de opties en tips zijn bijna oneindig! Wij zijn ook benieuwd naar jullie manieren van water besparen! Dus heb je een tip die je wilt delen? Laat het ons hieronder gerust weten in de comments! | Op zoek naar duurzame en voordelige producten? Voordeligproduct.nl heeft ook een aantal leuke ecologische (bamboe) producten voor jullie in het assortiment opgenomen!

Geen reactie's

Geef een reactie