Alles wat je moet weten over handbagage

Eerder hebben wij een blog geschreven over geldende regels aan handbagage en trolleys. Regels wat betreft vliegen en (hand)bagage worden regelmatig geüpdatet en daarom zetten we alle feitjes en do’s and dont’s nog voor jullie op een rijtje!

Afmetingen en gewicht van handbagage

De een ziet het als voorpret, de ander als een noodzakelijk kwaad… Maar nog voordat je op vakantie of trip gaat zul je je spulletjes moeten inpakken. We snappen dat je je spullen zo net en overzichtelijk met je mee wilt nemen. Je wilt je spullen zo gemakkelijk mogelijk mee kunnen nemen, want van een overvolle weekendtas zonder schouderband slepen wordt niemand vrolijk. Hierbij dien je wel rekening te houden met de geldende afmetingen voor handbagage!

Voor de afmetingen van handbagage zijn door de IATA (branchevereniging luchtvaart) regels opgesteld. Als je lengte, breedte en diepte van de handbagage optelt, is het maximum 115cm. Per luchtvaartmaatschappij kunnen de afmetingen van de lengte, breedte en diepte wel van elkaar afwijken. Het is dus zeker aan te raden na te gaan wat de voor jouw vlucht geldende afmetingen zijn. We helpen je natuurlijk graag een handje en daarom hebben we hieronder van een aantal grote luchtvaartmaatschappijen de afmetingen én het gewicht overzichtelijk opgesomd. Hou hierbij wel rekening dat de afmetingen inclusief de handvaten en wieltjes zijn!

KLM

Afmeting: maximaal 55 x 35 x 25 Cm

Gewicht: (inclusief eventueel persoonlijk item) 12 Kg in totaal

EasyJet

Afmeting: 56 x 45 x 25 Cm

Gewicht: geen maximum

TUI-Fly

Afmeting: 55 x 40 x 25 Cm

Gewicht: 10 Kg

Corendon

Afmeting: 55 x 35 x 25

Gewicht: 8 Kg

Transavia

Transavia kent twee soorten handbagage; het formaat welke je onder je stoel kunt opbergen en het formaat dat in de bagagevakken opgeborgen kan worden. Dit laatste formaat gaat niet gegarandeerd mee in de cabine. Indien er geen ruimte meer in de vakken is, dan wordt je bagage/trolley gratis in het ruim vervoerd. Je mag enkel één stuk handbagage mee en je dient dus tussen deze twee vormen handbagage te kiezen.

Afmeting ‘gegarandeerd mee in de cabine’ (onder de stoel): 45 x 40 x 25 Cm

Afmeting ‘niet gegarandeerd mee in de cabine’ (indien ruimte in bagagevakken): 55 x 40 x 25 Cm

Gewicht: 10 Kg

Handige trolley of tas?

Voordat je op reis gaat is het dus van belang na te gaan wat de geldende afmetingen van je luchtvaartmaatschappij zijn en je trolley of weekendtas na te meten. Wil je er zeker van zijn dat je trolley mee kan? Voordeligproduct.nl heeft een breed aanbod aan handige trolleys en reistassen die gegarandeerd mee mogen.

Ga je op zakenreis of wil je je reisdocumenten gewoonweg handig bij de Norlander Cabin Size Trolley Customize Business Trolley Zilverhand houden? Dan is de Norländer Customize Business Trolley een ideale trolley om aan te schaffen! Aan de voorzijde zit een opbergvak voor documenten en extra benodigdheden. De trolley beschikt over een luxe TSA slot en heeft 4 dubbele wieltjes die 360 graden roteerbaar zijn. Als extra toevoeging beschikt deze trolley over een USB aansluiting voor een powerbank. Aan de binnenkant zit een speciaal vakje waar de powerbank kan worden opgeborgen. Geen voorvak nodig? Bestel dan de Norländer Napoli Trolley Sample Edition. Deze trolley is van alle gemakken voorzien en is nu extra voordelig te bestellen!

Ga je liever voor een rugzak om je handbagage in mee te nemen, maar wilNorlander Explorer Rugzak Trolley Rugzak Zwart je deze ook achter je aan laten rollen? We hebben het beste van twee werelden gecombineerd in de Norländer Explorer Trolley Rugzak. De rugzak neem je gemakkelijk met je mee door hem op je rug te dragen of de stang uit te schuiven en als trolleytas mee te nemen!

Toegestane producten in handbagage

Voor de meeste luchtvaartmaatschappijen gelden soortgelijke regels wat betreft de spullen die je mee mag nemen in de handbagage.

 • Vloeistoffen, gels, creme, pasta (verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk en samen in een transparant zakje van maximaal 1 liter)
 • Medicijnen, dieet- en babyvoeding, eventueel met medische verklaring
 • Vloeistoffen gekocht na security mits verzegeld en met geldig aankoopbewijs
 • Kleine vijl, schaar, pincet, max. 6cm
 • Camera’s, tablets en laptops
 • Kaas en andere soorten voedingswaren. Let op: Vloeibare en smeerbare kaas of voedingswaren vallen onder de vloeistoffenregeling

Niet toegestane items in handbagage

Uiteraard zijn er ook producten die je absoluut niet mee mag nemen in je (hand)bagage. Wat ons betreft spreekt dit voor zich, maar hieronder toch nog een kleine opsomming van verboden items. Twijfel je over een bepaald item? Check dan even de site van Schiphol voor een zeer uitgebreid overzicht van verboden producten.

 • Vuurwapens en andere voorwerpen die projectielen afvuren of die daarop lijken. Bijv. speelgoedpistool dat niet van echt te onderscheiden is
 • Verdovingsapparaten
 • Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht
 • Stompe slagvoorwerpen
 • Explosieven en brandgevaarlijke stoffen

Tips!

Je wilt je reis zo efficiënt en comfortabel doorkomen en deze tips zullen je hiermee helpen!Bright Line Reisset

 • Maak voordat je je trolley gaat inpakken een lijstje met hierop de belangrijkste items en items die je eventueel kunt missen. Al het noodzakelijke gepakt en nog ruimte over? Kies dan items van het ‘reserve lijstje’.
 • Pak de items die je al voor het vliegen nodig hebt bovenin je handbagage in. Je reisdocumenten en het zakje met vloeistoffen zul je al snel nodig hebben op de luchthaven en deze kun je dan makkelijk pakken.
 • Vergeet geen oordopjes, een slaapmasker en een nekkussen in je handbagage mee te nemen. Dit maakt vooral de wat langere vluchten zo comfortabel mogelijk. Nog niet in je bezit? Je shopt hier een fijne en complete set!
 • Bang dat je favoriete mobiele gadget leegraakt? Scoor nog snel een powerbank! Zo kun je van mobiel of tablet gebruik blijven maken (uiteraard in vliegtuigstand!).

Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het kiezen van een trolley of heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 0226-787000 of stuur een mail naar webshop@voordeligproduct.nl. Je kunt ons uiteraard ook bereiken via de chat-functie op onze website. We helpen je graag!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.