Een Handige Kampeer Checklist!

Je gaat kamperen, maar je hebt eigenlijk geen idee waar je je zoektocht moet beginnen? In deze blog met checklist geven je de handvatten die je nodig hebt om zo jouw ideale kampeerproducten te kunnen kiezen en zo als een echte kampeer-pro van je vakantie te genieten!

De tent

Je hebt vast een idee waar je de tent voor wilt gebruiken. Maar welk soort is nu precies geschikt? Ga eerst na waar en wanneer je de tent wilt gebruiken. Vertrek je naar een festival, dan sleep je je liever geen ongeluk en gaat je voorkeur eerder uit naar een tent van lichtgewicht. Liever met het gezin op pad, dan zoek je misschien een tent met voldoende ruimte en een voortent om spelletjes te kunnen spelen. Dan vallen een aantal soorten waarschijnlijk al af en wordt het kiezen tussen de overgebleven soorten waarschijnlijk iets makkelijker. Hou hierbij vooral ook rekening met het gewicht, gebruiksgemak, capaciteit en stormvastheid. Je shopt ze gemakkelijk en snel via deze link! Om het nog makkelijker te maken hebben we hieronder de verschillende soorten voor je opgesomd.

Tunneltent

De naam verraadt het al; deze tent heeft een langwerpige vorm en wordt Vespucci 4 Tentopgezet door middel van boogstokken die parallel aan elkaar worden opgezet. Hierdoor ontstaat de tunnel, wat veel ruimte met zich meebrengt. Hou er wel rekening mee dat de tunneltent minder stormvast is doordat de stokken niet worden gekruist. Doordat er doorgaans minder tentstokken bij bijvoorbeeld de Coleman Vespucci 4 Tent wordt gebruikt, zijn ze vaak lichter van gewicht in vergelijking met bijvoorbeeld de bungalowtent. Een ander voordeel zijn de vaak meerdere slaapcabines die dit soort kent en de eenvoudige wijze waarop de tent wordt opgezet. Kortom; een ideale tent voor een vakantie met het hele gezin!

Koepeltent

Een koepeltent zoals de Easy Camp Equinox 200 is een handige en snel op te zetten tent. Hoewel de tent verschillende uitvoeringen kent, is deze Easy Camp Equinox 200 Tent Tent Blauwdoorgaans niet erg zwaar van gewicht en redelijk bestand tegen storm en barre weersomstandigheden. Deze tenten zijn ideaal om mee rond te trekken, voor op een festival of als bijtent op de camping. Kies je een grotere uitvoering zijn ze zelfs geschikt als familietent! Tip: doordat er vele uitvoeringen van de koepeltent te vinden zijn is het van belang extra goed naar de specificaties te kijken voordat je hem aanschaft!

Pop-uptent

Ga je voor optimaal gemak? Dan is een opgooitent zoals de Easy Camp Antixc TribalEasy Camp Antic Tribal Tent Tent Zwart Wit misschien dé tent voor jouw (korte) vakantie of festival! Je gooit de tent in de lucht en binnen een paar seconden is de tent klaar voor gebruik! Deze tenten zijn vaak kleiner van formaat en vaak minder stormvast dan zwaardere en grotere exemplaren.

Bungalowtent

De bungalowtenten zijn vaak zwaarder van gewicht en daarom niet geschikt om mee rond te trekken. Een bungalowtent zoals bijvoorbeeld de Robens Chalet 500#VERW! is de echte familietent en is ideaal voor een lange kampeervakantie. Deze tenten zijn voorzien van verschillende compartimenten en bieden met hun royale inhoud genoeg ruimte voor al je (slaap)spullen. De bungalowtenten zijn uiteraard in verschillende maten te vinden en zijn meestal geschikt voor 4 of 6 personen.

Juiste tentdoek

Nu je een bepaald soort tent op het oog hebt, is het ook belangrijk na te gaan over welk soort tentdoek jouw tent moet beschikken. Ieder materiaal heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Een tentdoek van polyamide (nylon in de volksmond) is sterk en licht van gewicht. Wel ademt nylon niet goed en het is het gevoelig voor UV-licht op de tent. Daarentegen is het niet gevoelig voor schimmelvorming en wordt het doek na een regenbui niet zwaar. Dit zelfde geldt voor tentdoeken voor polyester, al is dit doek vaak zwaarder dan de doeken van nylon en hierom minder geschikt om mee rond te trekken. Katoenen tentdoek ademt en reguleert de vochtigheid in de tent beter dan de synthetische doeken. Deze tentdoeken zijn gevoelig voor schimmelvorming en zwaarder in gewicht, maar bovendien wel enorm sterk. Bang voor schimmelvorming? Technisch katoen is voorzien van een polyester coating waardoor minder schimmelvorming kan optreden, maar hierdoor wel minder ademend is.

Slaapzak

Ga nog eens na of je slaapzak nog aan je wensen voldoet! Kijk even naar hetOutwell Courtier slaapzak Slaapzak Rood tijk, de vorm en de vulling! Weet je niet precies waar we het over hebben, maar ben je wel benieuwd wat de punten zijn waarop je een fijne slaapzak kunt kiezen? In een voorgaande blog (je leest hem hier) geven we je handige tips bij het kiezen van een fijne slaapzak.

Luchtbed

Check even of je huidige luchtbedIntex PremAire II luchtbed tweepersoons Luchtbed Grijs nog heel is en of deze nog voldoet. Niks is zo vervelend als wakker worden door een lek luchtbed. Op zoek naar een nieuwe? Neem deze blog nog even door en voor je het weet slaap je als een roos op je nieuwe luchtbed!

Koelbox

Je wilt onderweg en op de camping genieten van lekkere gekoeldOase Outdoors ECOcool koelbox 12V/230V Koelbox Blauwe hapjes en drankjes. Shop daarom een handige koelbox! Je hebt ze in gave basic uitvoeringen, maar ook luxere varianten die je op het stroom kunt aansluiten. Wist je zelfs dat je koelboxen zoals de Oase Outdoors ECOcool Koelbox 12V/230V kunt verkoelen, maar ook opwarmen? Ideaal om je warme gerechten wat langer op temperatuur te houden!

Nog meer essentials…

Je hebt je tent, slaapzak, luchtbed en koelbox klaar staan? Dan kun je je bbq alvast gaan verheugen op je welverdiende vakantie! Neem nog wel even een kijkje op onze pagina’s met onze camping– en kampeerproducten! Van bbq, voetpomp, draagbaar toilet, tot fijne campingstoeltjes… Hier kun je de fijnste en handigste items vinden waarmee je jouw kampeervakantie tot een heerlijke tijd omdoopt.


Heb je vragen over deze of andere producten? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 0226-787000 of stuur een mail naar webshop@voordeligproduct.nl. Je kunt ons uiteraard ook bereiken via de chat-functie op onze website. We helpen je graag!

Geen reactie's

Geef een reactie