Handige tips voor het kopen van de juiste tent

Je bent op zoek naar een tent en je komt er achter dat er enorm veel keuze is. Natuurlijk is het fijn dat er zo veel verschillende soorten tenten zijn, maar welke is nu geschikt voor jouw vakantie? We geven je een aantal tips zodat jij er met de juiste tent op uit kunt gaan!

Hoe ga ik de tent gebruiken?

Ben je van plan eropuit te gaan met je gezin, ga je naar een weekendfestival of ga je rondtrekken? Je zult begrijpen dat de toepassing van de tent een enorm verschil maakt. Easy Camp Huntsville 600 Tent Tent GrijsTenten variëren van elkaar zodat je voor elke gelegenheid en activiteit de juiste tent kunt kopen. Ga je rondtrekken, dan is een lichtgewicht tent ideaal. Wil je liever een tent waarmee je samen met je gezin van de vakantie kunt genieten? Dan kun je misschien beter voor een ruimere en iets zwaardere tent zoals de 6-persoons Easy Camp Huntsville 600 Tent kiezen. Wanneer je een tent gaat kopen is het zeker belangrijk om te weten hoe groot de tent moet zijn. Kies voor een tent die een maat groter is als met het aantal personen waarmee je gaat kamperen.  Mocht je dan een keer onverhoopt in een regenbui zitten, dan heb je toch even wat meer ruimte in de tent. Als je dus met zijn tweeën op vakantie gaat kun je kiezen voor een 3-persoons tent enz. enz.

Welke type kampeertenten zijn er?

Het is handig om na te denken over welk type tent je wilt hebben. Ben je bijvoorbeeld een ervaren tentenbouwer of heb je moeite om een tent op te zetten? Kleine tip vooraf: Vespucci 4 Tentzet de tent alvast een keer op voordat je weggaat, dan weet je of de tent compleet is en hoe het opzetten gaat!

Voor de echte festivalganger zijn bijvoorbeeld pop-up tenten een ideale keuze. Bij deze tenten hoef je alleen maar haringen in de grond te drukken nadat je de tent in de lucht hebt gegooid. De tent zet zichzelf op, kun jij direct genieten van het mooie weer op een festival!

Tunneltenten zijn ideaal voor de kampeerder. Ze zijn makkelijk op te zetten en hebben veel ruimte. De tunneltent krijgt zijn vorm door de gebogen stokken waardoor de meeste tunneltenten genoeg sta ruimte en een ruime voortent hebben. Wel zo fijn als je wat langer in de moet zitten bij een buitje. Gezinnen geven vaak de voorkeur aan een mooie tunneltent omdat ze langer op dezelfde plek kamperen. Een tunneltent zoals de Coleman Vespucci 4 tent tent biedt veel ruimte met weinig gewicht.Easy Camp Quasar 200 Tent Tent Blauw Grijs Rood

 

Een koepeltent word vaak gebruikt als een bijzettentje of een bij-tent voor de kinderen. koepeltenten zijn zeer eenvoudig op te zetten en geschikt voor rondtrekkende kampeerders. Door de glasfiber tentstokken zijn ze goed bestand tegen stormachtig weer. Koepeltenten zoals de Easy Camp Quasar 200 Tent zijn vanwege hun eenvoudige ontwerp en opzetgemak populair als festivaltent of als extra op de camping.

De vis-a-vis en piramidetenten zijn voor de kampeer liefhebbers, maar modellen die je minder zult zien op campings of festivals.

Welke tentdoeken zijn er?

Er zijn drie veel toegepaste materialen tentdoek, zoals katoen, polyester en polyester/katoen. Het verschil tussen deze tentdoek materialen zijn groot. Katoenen tenten wordenEasy Camp Cyrus 300 Tent Tent Groen vaak gebruikt voor het kamperen op dezelfde plek voor een langere periode. Deze tenten zijn zwaar, hebben een sterk tentdoek en blijft koeler dan de andere tenten. polyester tenten worden vaak gebruikt door backpackers en fietsers die veel van plek wisselen of kortstondig de tent opzetten voor bijvoorbeeld festival. Dit lichte materiaal zorgt voor grote temperatuur schommelingen in de tent en condenseert vaak in de nacht, vandaar de druppels aan de binnenzijde van het tentdoek. polyester-katoenen tenten is een combinatie van lichtgewicht, warmte in de tent en voorzien van betere coating als polyester tenten. Het gewicht van polyester-katoen is een stuk lager dan katoenen kampeertenten.

Meer info?

Kun je niet kiezen of heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste tent? We helpen je graag! Je kunt ons zowel telefonisch als online bereiken! Meteen bestellen? Via Voordeligproduct.nl shop je jouw favoriete tent en alle bijbehorende tentaccessoires nu al vanaf €40,95!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.