Hoe kies ik het juiste luchtbed?

Of je nu een luchtbed zoekt voor op de camping, voor je logees of voor op een weekendfestival… Je zoekt uiteraard een luchtbed waarop je uitgerust wakker kunt worden. Maar wist je dat luchtbedden onderling veel van elkaar kunnen verschillen? In deze blog leggen we je uit wat de verschillen zijn, waar je op kunt letten en geven we je een aantal tips zodat jij jouw juiste luchtbed kunt kiezen.

FormaatINTEX PremAire Twijfelaar luchtbed Luchtbed Grijs
Luchtbedden worden ontwikkeld in vele vormen, maten en diktes. Er zijn eenpersoonsluchtbedden en tweepersoonsluchtbedden te vinden, maar ook de twijfelaar wint in populariteit. Ga voordat je een luchtbed besteld altijd na of het formaat luchtbed bijvoorbeeld in je tent zal passen. Kijk hierin dan niet alleen naar de breedte, maar ook naar de hoogte. Sta je met een pop-up tent op een festival, dan win je in ruimte door voor een minder dik luchtbed te kiezen. Zo hou je genoeg ruimte aan de zijkanten van je tent om je tassen en kleding neer te leggen. Heb je meer ruimte tot je beschikking? Kies dan gerust voor een dikker luchtbed. Dit voelt luxer en steviger aan, maar ook is dit beter voor je rug bij het uit bed stappen.

Vorm van de luchtbanenINTEX PremAire Twijfelaar luchtbed Luchtbed Grijs
Een luchtbed bestaat uit verschillende luchtbanen en compartimenten om de lucht zo goed over het bed te verdelen. Dit is onder andere om het luchtbed zo stevigheid te geven. Er zijn luchtbedden die de lucht in de lengte in banen verdelen, maar ook in vakjes of rondjes. Welke vorm je ook kiest, je hoort doorgaans geen last te hebben van deze figuren. Mocht dit toch het geval zijn, laat dan wat lucht uit het bed lopen. Doordat het luchtbed iets zachter is, zal het luchtbed zich meer naar je lichaam vormen en zul je de stroken minder voelen drukken.

INTEX PremAire Tweepersoons luchtbed Luchtbed Grijs

Vullen van het luchtbed
Blauw aanlopen omdat je het luchtbed met de mond aan het opblazen bent, is niet nodig. Basic luchtbedden zijn op te pompen door middel van een voetpomp, maar ook een handpomp. Luxere modellen zijn voorzien van een ingebouwde elektrische pomp . Voor deze modellen dien je wel een stopcontact voor in de buurt te hebben. Geen luchtbed met een ingebouwde pomp gekozen, maar ook geen zin in een work-out voordat je op het bed kunt neerploffen? Gelukkig is er een breed aanbod aan losse motorpompjes. Je sluit de motorpomp met het juiste opzetstuk op het luchtbed aan. Binnen een paar minuten heeft het luchtbed zich gevuld. Tip: ga na of de pomp wordt geleverd met verschillende opzetstukken. Zo zit er vaak altijd een tussen waarmee je jouw luchtbed kunt oppompen en ben je verzekerd van een gevuld luchtbed.

LuchtbedaccessoiresHoeslaken
We hebben hierboven al de luchtbedpompjes besproken, maar er zijn meer luchtbedaccessoires die goed van pas kunnen komen. Een van de meest gehoorde klachten op de camping is de kou die door het luchtbed heentrekt. Om te voorkomen dat je het koud krijgt, kun je een speciaal matje onder het luchtbed leggen. Dit voorkomt dat de kou het luchtbed, en vervolgens in je lichaam trekt. Een kussen mag bij de meeste mensen bij het slapen niet ontbreken.  Er zijn dan ook hoofdkussens  in opblaasbare uitvoeringen te verkrijgen. Verder zijn luchtbedden al voorzien van een zachte coating, maar om nog comfortabeler te vertoeven zijn er ook hoeslakens voor je luchtbedden te verkrijgen. Dit is niet alleen comfortabel, maar ook hygiënischer omdat je niet direct op het luchtbed ligt.

We hebben hierboven een aantal tips voor je op een rijtje gezet, en willen als laatste tip meegeven dat het vooral belangrijk is dat je een luchtbed kiest die aan jouw wensen voldoet. Kies en bestel er een die voor jou lekker zal liggen. Een goed luchtbed hoeft niet duur te zijn, en smaken verschillen! Vragen over een luchtbed of direct voordelig shoppen? Je bent van harte welkom bij Voordeligproduct.nl!

Geen reactie's

Geef een reactie