Hoe was ik mijn plaid?

Senza Visgraat Gift Plaid WitPlaids of dekentjes zijn natuurlijk een mooie toevoeging aan het interieur. Daarnaast is het heerlijk om lekker met een plaidje of de bank of op bed te liggen. Er komt alleen altijd een moment dat ze de was in moeten. Nu wil je natuurlijk dat je plaid zo mooi mogelijk blijft na een wasbeurt. Hierbij tips om je plaids van katoen of wol zo mooi mogelijk te houden:

Wollen plaids

Wol is een natuurlijk product en heeft een natuurlijke bescherming tegen vocht en vuiligheid. Wol voert vocht op een natuurlijke manier af, daarom hoeft een wollen plaid ook minder vaak gewassen te worden dan bijvoorbeeld een fleece plaid. Minder wassen zorgt ervoor dat je plaid langer mee kan en langer mooi blijft. Was je plaids dus niet te vaak.

Voor een wollen plaid is naar de stomerij brengen de veiligste optie om je wollen plaid mooi te houden. Als je het zelf wil doen met de wasmachine dan is het aan te raden om je wollen plaid te wassen met een maximale temperatuur van 30 °C met minimale wasmiddelen. Daarna uithangen om te drogen in een niet te volle zon. Wol kan namelijk krimpen door plotselinge temperatuurschommelingen. Voor plaids gemaakt van baby alpacawol of kasjmier is het aan te raden om deze plaids wel echt naar de stomerij te brengen.

Fleece plaids wassen

Bij voordeligproduct.nl hebben wij ook tal van heerlijke en warme fleece plaids. Bijvoorbeeld voorzien van ribstof. Was fleece plaidjes op een kort wasje van een halfuurtje van maximaal 30 graden, en gebruik geen wasverzachter. Ribstof Design plaid

Het voordeel van fleece plaidjes is dat ze al vrij droog uit de wasmachine komen. Hang ze daarom op om te drogen in plaats van ze in de droger te doen.

Plaid drogen na het wassen

Het is bij plaids aan te raden om de plaids lekker te laten drogen aan een wasrek of in de buitenlucht. Zo voorkom je dat plotselinge temperatuur schommelingen ervoor zorgen dat die plaids krimpen of uit hun model raken. Indien de plaids buiten worden opgehangen, bij de wollen varianten het liefst niet vol in de zon.

Senza Vissegraad plaid Plaid Grijs


Heb je vragen over de plaids die in deze blog over hoe was ik mijn plaid staan? of  een vraag over andere producten? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 0226-787000 of stuur een mail naar webshop@voordeligproduct.nl. Je kunt ons uiteraard ook bereiken via de chat-functie op onze website. We helpen je graag!

foto’s van: unsplash.com

Geen reactie's

Geef een reactie