juiste kinderfiets kopen

De juiste kinderfiets kiezen

De juiste kinderfiets is natuurlijk een perfect cadeau om te geven aan je kinderen. Als het dan eindelijk tijd is om uw kind te leren fietsen is een echte kinderfiets aan te raden. Bij voordeligproduct hebben wij een uitgebreid assortiment aan kinderfietsen van het merk Amigo. Bij kinderfietsen zijn er verschillende maten, deze maat wordt over het algemeen aangegeven met het aantal inch van het wiel van de fiets. Bij het kiezen van de juiste kinderfiets is het belangrijk om naar de lengte van het kind te kijken. Bij voordeligproduct verkopen wij fietsen van 12 tot 18 inch. Waarbij 12 inch geschikt is voor een kind van 95 cm. 18 inch is geschikt voor een kind van 110 cm.

Kiezen van een kinderfiets

Belangrijk bij het kopen van een kinderfiets is dat je de fiets niet op de groei koopt. Op het moment dat een kind niet goed met de voeten aan de grond of bij de trappers komt, bevordert dit het fietsen niet. Dit kan ook nadelige gevolgen hebben voor de veiligheid in het verkeer, op het moment dat uw kind niet goed met de voeten bij de grond komt. De fiets kan altijd nog in hoogte bijgesteld worden door het zadel en het stuur te verhogen.

Kijk bij het kopen van een kinderfiets ook goed of de fiets veilig is. Zo kan kleding aan de ketting blijven hangen als de kettingkast niet goed afgeschermd is. Hetzelfde geldt voor spatborden, wat veiliger is op het moment dat kinderen ook spelen op de fiets.

12 inch kinderfiets 

12 inch kinderfietsen zijn voor kinderen van 3 tot 4 jaar met een kledingmaat van 105 of kleiner. Deze fietsjes zijn dus geschikt voor kinderen die ongeveer een 95 cm lang zijn. De 12 inch kinderfietsjes zijn meestal de eerste fiets voor een kind, hierop leert het kind fietsen.Amigo 2Cool Jongens Kinderfiets Grijs

Deze fietsen zijn daarom over het algemeen uitgerust met zijwieltjes. Alle 12 inch kinderfietsen van Amigo zoals de Amigo 2cool Kinderfiets (zie afbeelding) is uitgerust met zijwieltjes. Deze kunnen ook gemakkelijk verwijderd worden op het moment dat uw kind zonder zijwieltjes kan fietsen.

14 inch kinderfiets

14 inch kinderfietsen zijn zeer vergelijkbaar met de 12 inch fietsjes. De 14 is net een slagje groter en geschikt voor kinderen met een kleding maat rond de 104 en een lengte van rond de 100 cm. De modellen fietsen zijn het zelfde als van de 12 inch, met een zeer compact en stevig frame. Ook worden deze fietsen nog geleverd met zijwieltjes zoals de Amigo Dots meisjes fiets. Amigo Dots Meisjes Kinderfiets Kinderfiets Wit

Kies voor een 12-14 inch fiets voor een lekkere lichte fiets, het is voor kleine kinderen al zwaar genoeg om te fietsen. Het is ook aan te raden om een kinderfietsje te nemen zonder versnellingen. Door het Nederlandse landschap zijn versnellingen overbodig voor kinderen, ook gaan deze snel kapot.

16 inch kinderfiets

De 16 inch kinderfietsjes zijn een wat grotere stap dan van 12 naar 14 inch. De 16 inch fietsjes zijn voor kinderen van rond de 105 cm. Je zal zien dat deze fietsen wat meer ”echte” fietsen zijn. Bij deze fietsen is er ook meer variatie in model, zo zijn er al bijvoorbeeld BMX’jes te verkrijgen in een 16 inch formaat zoals de Amigo Extreme junior kinderfiets. Amigo Extreme Junior Kinderfiets Kinderfiets Zwart RoodDeze fietsen worden over het algemeen ook niet meer met zijwieltjes geleverd.

18 inch kinderfietsen

De 18 inch kinderfietsen zijn geschikt voor kinderen met een kleding maat van rond de 116. Deze fietsen zijn vergelijkbaar met de 16 inch fietsen alleen een slag groter.Let bij dit soort fietsen op dat de fiets is voorzien van een goede verlichting, het liefst verlichting op batterij. Aangezien een dynamo het fietsen een stuk zwaarder kan maken voor de kinderen. Amigo Bloom Meisjes Kinderfiets Kinderfiets Mat zwart Een mooi voorbeeld van een goede fiets is de Amigo Bloom kinderfiets. Deze fiets is voorzien van reflectoren, knijprem en een bel. Ook is deze fiets voorzien van een terugtraprem, wat een erg handige manier van remmen is voor jonge kinderen.


Heb je vragen over de Amigo kinderfietsen die in deze blog over de juiste kinderfiets staan? of andere producten? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 0226-787000 of stuur een mail naar webshop@voordeligproduct.nl. Je kunt ons uiteraard ook bereiken via de chat-functie op onze website. We helpen je graag!

foto’s van: unsplash.com

Geen reactie's

Geef een reactie