Slaapzakken – de juiste kiezen en bestellen

Je bent opzoek naar een slaapzak. Je wilt de slaapzak gebruiken voor op de camping, tijdens het rondtrekken, voor op een festival of gewoon voor je logés. Bij Voordeligproduct.nl hebben we een breed aanbod aan verschillende soorten slaapzakken. Maar hoe kies en koop je vervolgens de juiste slaapzak? In deze blog geven we je een aantal handige tips zodat jij de juiste slaapzak kunt uitkiezen en bestellen!

Situatie van gebruik
Waarschijnlijk ben je op zoek naar een slaapzak voor een bepaalde situatie Coleman Darwin Plus 2 Tent Tent Groen Grijsen activiteit. Het is hierin van belang allereerst na te gaan in welke situatie(s) je de slaapzak wilt gebruiken. Bij verschillende activiteiten passen verschillende soorten slaapzakken. Gebruik je hem voor je logés, dan zal de temperatuurrange minder van belang zijn dan wanneer je de slaapzak gebruikt tijdens het kamperen in de bergen. Door voor jezelf na te gaan wanneer en waarvoor je de slaapzak nodig zult hebben, kies je gemakkelijker de juiste. Zo kom je warm en comfortabel de nachten door.

Vorm van de slaapzak?
Contour Lux slaapzakEr zijn in principe twee soorten slaapzakken. De dekenslaapzak is het meest voorkomende model en deze worden veelal gebruikt bij warmere weersomstandigheden. Zo is bijvoorbeeld de Mundo Timber slaapzak ruim van formaat, valt hij losser om je lichaam en je kunt je dan ook vrij in de slaapzak bewegen. Sommige dekenslaapzakken zijn totaal open te ritsen, waardoor je de slaapzak tot één grote deken kunt vormen. Dit kan handig van pas komen als je de slaapzak ook thuis wilt gebruiken voor je logés. 

Bij koudere temperaturen komt de mummyslaapzak juist goed van pas! De Cushy 1800 slaapzakColeman Fision 200 slaapzak loopt bijvoorbeeld taps toe en vormt zich dichter naar je lichaam. Door de vorm heb je bij dit model wel minder bewegingsruimte. Maar doordat er minder ruimte is voor lucht, isoleert de slaapzak beter en zul je het minder snel koud krijgen. Bovendien zijn deze slaapzakken voorzien van een capuchon, zodat je ook geen kostbare warmte verliest via je hoofd. Bijkomend voordeel van de mummyslaapzak is het kleinere gewicht en de pakmaat.

Welke vorm je ook kiest – hou ook rekening met de maat van de slaapzak. Regelmatig kopen mensen per ongeluk de verkeerde maat. Het controleren van de maat voordat je hem besteld is dan ook geen overbodige luxe!

Vulling van de slaapzak
Mundo Onyx slaapzak Slaapzak Zwart Rood Oriënteer je ook op de vulling van je slaapzak. Je kunt voor een synthetische vulling kiezen, welke geen allergische reacties, het makkelijk te wassen en drogen, en het prijskaartje als grootste voordelen heeft. Een synthetische vulling werkt bovendien ook nog goed isolerend in vochtige omstandigheden. Kies je voor een dons vulling, dan kies je voor een slaapzak die over het algemeen iets lichter is en zeer goed warmte isoleert. De dons slaapzakken hebben vaak wel een duurder prijskaartje.

Tijk van de slaapzak
Dekenmodellen worden vaak van katoen, polyester of nylon gemaakt. Mundo Double Comfort slaapzak Slaapzak BlauwKatoen valt vaak prettig om het lichaam en ventileert doorgaans beter dan synthetische stoffen. Daar staat wel weer tegenover dat het een vrij zwaar materiaal is. Mummyslaapzakken worden meestal voorzien van een sneldrogend nylon of polyester tijk. Sommige slaapzakken hebben een combinatie van materialen voor het tijk aan de binnen- en buitenkant. Zo kun je een slaapzak kiezen die precies aan jouw wensen voldoet.

We hebben hierboven een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Heb je toch nog vragen over het kiezen en bestellen van een slaapzak? Neem dan gerust contact met ons op! Direct bestellen? Je bestelt hier je slaapzak gemakkelijk en snel via Voordeligproduct.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie