Tips voor de voorjaarsschoonmaak

Gelukkig… het zonnetje begint eindelijk weer te schijnen en de temperaturen worden langzaam aan ook beter. Voorjaarskriebels beginnen te borrelen en dit betekent vaak ook de grote voorjaarsschoonmaak; het minst leuke klusje voor de zomer. Maar ach, we willen toch allemaal opgeruimd de zomer tegemoet gaan om dan eindelijk heerlijk te kunnen genieten van het buitenleven? Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je opgeruimd de zomer ingaat!

Stap 1. Schoon schip maken

In een jaar sparen en bewaren we veel spullen die we eigenlijk niet of Opbergemmerweinig gebruiken. Heb je iets het afgelopen jaar niet gebruikt, dan zul je het waarschijnlijk niet missen. Loop door het huis met een stevige opbergmand en gooi spullen die op zijn weg, verkoop de spullen die nog te mooi zijn of breng ze naar de kringloop. Dat ruimt lekker op en misschien hou je er ook nog een leuk zakcentje aan over.

Stap 2. Opbergen en opruimen

Nu je alle overbodige spullen opzij hebt gezet, hou je waarschijnlijk wat meer ruimte over om je overige spullen overzichtelijk op te bergen. Mocht je toch nog wat ruimte te kort komen, shop dan een handige opbergpoef. Met deze poefjes heb je genoeg ruimte om plaids, speelgoed of bijvoorbeeld tijdschriften op te bergen. We hebben zelfs opbergpoefjes in ons assortiment met een stijlvol dienblad onder de deksel! Ga je liever voor een iets stoerdere opbergplek, kies dan voor onze gave opbergmanden of bellybaskets waarin je jouw spullen modern kunt bewaren. Ga ondertussen stapsgewijs per ruimte na of alles op zijn plek ligt en leg het op de juiste plek. Hierbij mag de keuken natuurlijk niet overgeslagen worden. Zoek de keukenkastjes uit en berg je kruidenpotjes, broodbeleg of keukengerei georganiseerd op in deze nieuwe brasseriekratjes. Deze kratjes zijn vanwege de draaghengsels niet alleen handig in gebruik, maar zijn ook robuust vormgegeven met een krijtbordje.

Stap 3. Inside out

Nu alles is opgeruimd kunnen we dan eindelijk schrobben en boenen. Pak je lekker geurende allesreiniger en andere schoonmaakmiddelen erbij en maak een emmer met sop. Werk van onder naar boven en neem alles af. Wanneer alles binnen na deze weer blinkt, kan de buitenkant vast ook een schoonmaakbeurt gebruiken. Maak het jezelf niet te moeilijk en gebruik de Proplus Wasborstel 3D, welke je uitschuift tot wel 2,4 meter. Deze borstel is niet alleen handig voor klusjes voor rondom het huis, maar ook voor je auto, caravan of fiets! Heb je de smaak te pakken en wil je ook je auto of caravan zomerklaar maken? Neem dan een kijkje bij onze handige selectie onderhoudsproducten.

Met deze drie gemakkelijke stappen is jouw huis van binnen en buiten weer klaar voor de zomer! Heb jij nog handige tips voor de grote schoonmaak? Laat het ons weten in de reacties!


Heb je vragen over deze of andere producten? We helpen je graag! Neem contact met ons op via de chat, e-mail naar webshop@voordeligproduct.nl of bel ons op 022-6787000.

Geen reactie's

Geef een reactie