Zo zorg je ervoor dat jij voldoende water drinkt!

Wist je dat het belangrijk is dat je het hele jaar door voldoende water drinkt? In de zomer hoor je het vaak: “Drink je wel genoeg?” en “Zorg ervoor dat je met deze hitte wel goed blijft drinken!”. Maar ook gedurende de rest van het jaar is het belangrijk om voldoende water te drinken! Gedurende de hele dag verliest je lichaam vocht. Om de balans tussen je vochtinname en vochtverlies in stand te houden, moet je regelmatig drinken. Maar waar is water drinken eigenlijk nog meer goed voor?

Water is goed voor: 
 1. Je stofwisseling
  Het water dat jij inneemt zorgt ervoor dat je voedingsstoffen naar de juiste cellen worden getransporteerd en voor de afscheiding van afvalstoffen. Hiervoor is natuurlijk wel voldoende vocht nodig!
 2. Je gewicht
  Meer water drinken kan ook helpen om af te vallen. Het drinken van water zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten en kunnen daarnaast ook een vervanging zijn Frisdrank of andere calorie houdende drankjes.
 3. Je spieren
  Ook je spieren hebben een bepaalde mate aan vloeistof nodig! Vooral wanneer je aan het sporten bent, zullen je spieren minder snel moe worden wanneer je voldoende drinkt.
 4. Je huid
  Wist je dat het drinken van water je huid positief beïnvloedt? Wanneer je niet genoeg water drinkt, is je huid droger dan wanneer je voldoende water drinkt.
Maar hoe zorg je er nu voor dat je zelf voldoende drinkt?
 1. Neem een waterfles mee
  Bepaal voor jezelf hoeveel water je per dag wilt drinken en hoeveel water gezond voor jou is om per dag te drinken. Wil je bijvoorbeeld 2 liter water per dag drinken? Neem dan een drinkfles mee van 500ml en probeer deze gedurende de dag vier keer te vullen en leeg te drinken. Zo heb je ook zicht op hoeveel water je aan het einde van de dag nu eigenlijk hebt gedronken.
 2. Eet meer fruit
  In de meeste vormen van fruit zit ook water! Een appeltje voor de (letterlijke) dorst!
 3. Drinken bij het eten
  Spreek met jezelf af om iedere keer dat je een maaltijd of een snack eet, ook meteen een glas water te pakken. Zo krijg je ongezien toch meer water binnen!

Het is dus belangrijk om genoeg water te drinken, maar je moet er ook niet teveel van drinken! Teveel water kan namelijk zorgen voor watervergiftiging. Op de website van het voedingscentrum lees je hoeveel water jij het beste kunt drinken!

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende water drinkt?

 

1 Reactie
 • Lifestyle Mommy's ~ Linda
  Geplaatst op 21:50h, 30 januari

  Ik zorg dat ik altijd drinken bij me heb als we onderweg zijn. Voor, na of tijdens elke maaltijd drink ik wat. Daarnaast drink ik elk dagdeel nog twee glazen.